Belföld

Október végétől a győri fővonal mindkét vágányán szünetel a forgalom

Közleményt adott ki a MÁV-csoport, amelyben ugyan azt írják, hogy köszönik az utasoknak, amiért a várnál gyorsabban kialakult a győri fővonal közlekedési rendje, de azt is leírják, hogy megkezdődött a felkészülés a felújítás második ütemére, amelyben teljes vágányzár jön.

A második ütem október 27-től indul, november 17-ig tart.

Herceghalom és Biatorbágy között a forgalom elől elzárt (bal) vágányon az első három napban ütemterv szerint haladt a pálya felújításával a MÁV FKG ágyazatrostáló gépe, írja a közlemény. Bicske és Szárliget között pedig a vágánybontó és -építő géplánc előkészítése zajlott az első két nap, szerdán már az is megkezdte a munkavégzést. A pályafelújítás során a sínek, betonaljak cseréje mellett elvégezzük az ágyazatrostálást, vágányszabályozást.

A három hónapra tervezett rekonstrukció során több mint másfél kilométer hosszan az alépítményt, azaz vasúti töltéseket, bevágásokat is helyreállítjuk. Erre a jelenlegi első fázist követően, október 27-től november 17-ig kerül sor.

Ekkor mindkét vágányon szünetelni fog a vasúti forgalom. November 18-tól várhatóan december 9-ig következik a másik vágány átépítése, ekkor újfent egy vágányon haladnak majd a vonatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik