Belföld

Földön húzta a táskájáért küzdő 78 éves áldozatát a kecskeméti rabló

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 36 éves férfival szemben, aki március végén kirabolt egy 78 éves asszonyt Kecskeméten.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az asszony épp hazaért a lányától, és a társasház ajtaját készült kinyitni, amikor mögé lépett egy ismeretlen személy, és megrántotta a kezében tartott táskáját.

A nyugdíjas a földre esett, ám erősen fogta az értékét, ezért a rabló húzni kezdte az áldozatát. Végül a táska füle adta meg magát, a rabló pedig elszaladt a telefont tartalmazó zsákmánnyal.

A 78 éves asszony kiabálását ketten is meghallották, akik még szemügyre tudták venni az támadót. A szemtanúk és a térfigyelő kamera felvételei alapján gyorsan azonosították az elkövetőt, aki ellen már több eljárás is folyt korábban.

A rendőrök a 36 éves férfi lakására vonultak, de sem őt, sem az ellopott holmit nem találták. A rabló tudomást szerzett arról, hogy keresik, ezért önként besétált a kapitányságra.

Kihallgatásán először tagadta a rablást, és tudni sem akart a történtekről, ám később mégis bevallotta, hogy ő volt a bűntett elkövetője. Kiderült, hogy a táskát egy bokorba dobta, mivel értéktelen volt számára. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Kapcsolódó
Megtört, mindent bevallott a sályi néprajzkutatót karóval agyonverő férfi
Korábbi jótevőjével végzett a letartóztatott 21 éves fiatal. Kiderültek a brutális gyilkosság részletei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik