Belföld

Öt évet kapott a teherautós, aki részegen halálra gázolta barátját, majd otthagyta az árokban

Öt év börtönre, öt év közügyektől eltiltásra és hét év járművezetésől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki 2021 júniusában részegen halálra gázolta a barátját, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszín.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott beismerte a bűnösségét az előkészítő ülésen. Mivel a férfi lemondott a tárgyalás jogáról is, így a bíróság ítéletet is hozott.

A Tatabányai Törvényszék közleménye szerint a férfi egy baráti összejövetelen italozott, majd egy tehergépkocsival Kesztölc lakott területén közlekedett. A férfi ittassága miatt nem észlelte a járda hiánya miatt az úttesten szabályosan, a vele azonos irányba gyalogosan haladó – vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó – barátját  és elütötte őt.

Az ütközés következtében az áldozat a gépjárműnek csapódott, majd a vízelvezető árokba esett, és az elszenvedett súlyos sérülések miatt a helyszínen meghalt. A sofőr észlelte az ütközést, ennek ellenére segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezett.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik