Belföld

Lezárják az M1-est 13 óra 30 perckor

Felsővezeték-szakadás miatt csütörtökön lezárják az M1-es autópályát Tatabányánál várhatóan 13.30-kor körülbelül 30-60 percre – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) az MTI-vel. A Mávinform ezzel kapcsolatban honlapján tudatta: a győri fővonalon a pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán közlekedő járatoknál jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani.

Az MKIF közleménye szerint 13 órától már csak egy sávon haladhat a forgalom mindkét irányba, ami azt jelenti, hogy a pályazár mind a főváros, mind az országhatár felé vezető oldalt érinti.

Győr felé a Szárligeti csomópontnál érdemes elhagyni a pályát, visszatérés a Tatabánya-Óváros csomópontnál lehetséges, míg az ellenkező irányba a Tatabánya-Óváros csomópontnál érdemes lehajtani, visszatérés a Szárligeti vagy Bicskei csomópontnál lehetséges – javasolták.

A Mávinform azt közölte, hogy a győri fővonalon a pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán közlekedő járatoknál jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani, ez érinti a Budapest-Kelenföld és Tatabánya közötti közvetlen IC pótlóbuszokat, valamint a Budaörs és Tatabánya közötti, csak bicskei megállással közlekedő X10-es pótlóbuszokat.

Az autópálya lezárása miatt az 1-es főúton és a környező alsóbbrendű utakon is torlódások várhatók, ezért a Budaörs és Tatabánya közötti S10-S12-es pótlóbuszoknál is hosszabb menetidőre kell számítani. A közúti torlódások és a terelt hosszabb útvonal miatt nagyobb késéssel közlekedő pótlóbuszokról a csatlakozást nem minden vonatnál biztosítják, hogy a vonatok önálló útvonalán a menetrend kiszámítható maradjon – közölte a vasúttársaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik