Belföld

Jogerősen elítélték a férfit, aki fegyverrel követelte a sült krumpliját a nagykanizsai McDonald’s drive-ban

Zala Vármegyei Rendőrkapitányság
Zala Vármegyei Rendőrkapitányság

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Nagykanizsai Járásbíróság annak a férfinek az ügyében, aki február elején fegyverrel követelte az ételét a nagykanizsai McDonald’s drive-ban.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték a bűnösségét beismerő férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt, de a büntetés végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették.

A férfi két ismerősével ment február nyolcadikán hajnalban a gyorsétterem autós kiszolgáló részéhez. Az anyósülésen helyet foglaló férfi leadta a rendeléseket, amit az autó sofőrje kifizetett, majd az étel kiadására szolgáló ablakhoz gurultak, a rendelésre azonban várniuk kellett.

Az ittas férfinek azonban ez nem tetszett, dudált és hangosan azt mondta:

Mi tart ennyi ideig? Miért nem jön a kaja? Mozogjatok! Ezt most kell csinálni, most kell pakolni?

A kiszolgáló közölte vele, hogy a hasábburgonyájuk nem sült meg. Erre a reklamáló elővett egy lőfegyvernek nem minősülő gáz- és riasztópisztolyt, nekiszegezte a férfinek és úgy követelte a rendelésüket.

Miközben az alkalmazott visszament az olajsütőkhöz, a férfi a pisztollyal a kezében a kiszolgáló ablakhoz ment, amit többször megkopogtatott, majd belökött, melynek következtében az ablak megrepedt és kiszakadt a helyéről. Ezt követően a kocsi csomagtartójába tette a pisztolyt. A garázda férfivel és társaival szemben a kiérkező rendőrök intézkedtek.

A Nagykanizsai Járásbíróság felfüggesztettre ítélte a bűnösségét beismerő férfit. Az ítélet – a polgári jogi igény kivételével – jogerős.

Kapcsolódó
Fegyverrel követelte az ételét egy férfi a nagykanizsai McDonald’s drive-ban
Lassúnak érezte a kiszolgálást, és így akart hamarabb hozzájutni a kajájához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik