Belföld

Hasba szúrta a testvérét egy törött borosüveggel, hét évet kapott

Hét év fegyházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki három évvel ezelőtt életveszélyesen megsebesítette a testvérét egy üvegdarabbal.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a testvérek italozás közben összevesztek, majd verekedni kezdtek. Lakótársaik szétválasztották, és külön szobába vitték őket, a vádlottól pedig egy bicskát is elvettek.

A későbbi áldozat azonban a fivére után ment, tovább folytatták a verekedést, s egy borosüveget is eltörtek közben. Az elkövető felvette a földről a törött üveg nyakát, s azzal közepes erővel hasba szúrta a testvérét

A lakótársak észlelték a történteket, értesítették a mentőket, akik a sérültet kórházba szállították. A megszúrt férfi életveszélyes sérülést szenvedett, s orvosi beavatkozás nélkül meghalt volna.

A férfi hét évet kapott elsőfokon. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője fellebbezett. A másodfokú bíróság a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértve, helybenhagyta a férfi büntetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik