Belföld

Négy év három hónapot kapott a nő, aki közel egymilliót lopott el négy idős asszonytól

Négy év három hónap börtönbüntetésre ítélte a Keszthelyi Járásbíróság azt a büntetett előéletű zalai nőt, aki több idős asszonyt is meglopott az otthonában. Egyiküket súlyosan bántalmazta.

A Zalaegerszegi Törvényszék közleménye szerint a nő 2021-ben hónapokon át lopott idős emberektől úgy, hogy kihasználta a figyelmetlenségüket.

Az egyik esetben az áldozat lányának megbízásából heti egy alkalommal, díjazás ellenében gondozta, ápolta az idős nőt. Volt kulcsa a lakáshoz, ezért egy hétköznap elment hozzá, és az állapotáról érdeklődött, de amikor nem figyelt az asszony, akkor kivett 700 ezer forintot az ágy mellett lévő asztalon lévő pénztárcájából.

Egy másik idős asszony otthonában többször is megjelent, hogy a bizalmába férkőzzön. Egyik látogatása során a szobájában lévő pénztárcából zsebre tett 200 ezer forintot, majd elhagyta a házat. Alig két hét elteltével visszament a nőhöz, akire rátámadt, többször megütötte a fején, a nyakán, majd a konyha padlójára zuhant nyugdíjast tovább bántalmazta. Az idős nő zúzódásos sérüléseket és combnyaktörést is szenvedett.

A terhelt ezen felül, hasonló látogatások eredményeként, 18 és 10 ezer forintot zsákmányolt más idős emberektől. A négy esetben összesen 928 ezer forint kárt okozott.

A Keszthelyi Járásbíróság a lopások és a testi sértés bűntette miatt négy év három hónap börtönbüntetést szabott ki a nőre. Súlyosító körülményként vette figyelembe a büntetett előéletét, a gátlástalan elkövetési módot, illetve hogy a bűncselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el, amelynek jogerőre emelkedését követően is folytatta tevékenységét.

Az ítélet nem jogerős, mert bár az ügyész tudomásul vette azt, de a vádlott és a védője felmentésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik