Belföld

Konzervdobozból csinált csatlakozót a kazánt lecserélő gázszerelő, három felnőtt és nyolc gyerek kapott szén-monoxid-mérgezést

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a Kazincbarcikai Járási Ügyészség azt a férfit, akinek a slendriánsága miatt 11 ember kapott szén-monoxid mérgezést.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövető nem szerepelt a gázszerelők szakmai nyilvántartásában. Ennek ellenére 2020 végén elvállalta egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban az elromlott gázkazán kicserélését.

A szerelés alkalmával nem tett eleget a szakmai előírásoknak, mely szerint a gázfogyasztó készülékhez csak olyan égésterméket elvezető eszköz csatlakoztatható, amely biztosítja a maradéktalan elvezetéshez szükséges huzatot.

A gázkazán kéményhez történő csatlakoztatásakor nem a típushoz rendszeresített alkatrészt szerelte be, hanem konzervdobozból kivágva készített csatlakozót alkalmazott, így az égéstermék nem tudott maradéktalanul a szabadba távozni. 2021 december elején, hajnalban a lakótérbe került szén-monoxid következtében a lakásban tartózkodó három felnőtt és nyolc kiskorú  enyhe fokú szén-monoxid mérgezést szenvedtek.

– közölte az ügyészség.

Az ügyészség próbára bocsátás intézkedést indítványozott a kontár gázszerelővel szemben

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik