Belföld

Felrobbant a II. világháborús lövedék egy apa kezében, amikor csavarhúzóval próbálta megtisztítani

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntette miatt állítja bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azt a kisgyermekes pusztaszabolcsi apát, aki II. világháborús robbanótesteket és robbanóanyagokat gyűjtött a házában.

Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy felfüggesztett szabadságvesztést kértek a súlyos sérüléseket szenvedő férfire.

A vádirat szerint a férfi érdeklődött a II. világháború iránt, hobbija a háborús relikviák, eszközök gyűjtése volt. A férfi a mezőgazdasági munkálatok során előkerült hüvelyeket, részlegesen elműködött robbanótesteket, hajtómű részeket összegyűjtötte, és ezeket házának udvarán és pincéjében tárolta.

ugyeszseg.hu

Tavaly novemberben egy lövedéket próbált megtisztítani a férfi az otthona pincéjében. Egy csavarhúzóval próbálta eltávolítani a földmaradványokat a lövedékről, de az felrobbant.

Úgy tudjuk, hogy a súlyosan megsérült férfinek ez egyik keze roncsolódott, a másik eltört, s még szeme is megsérült a robbanás során.A helyszínre érkező nyomozók több páncéltörő gránátot, robbanóanyagot, tüzérségi gyújtót és detonátort is lefoglaltak a kisgyermekes férfitől.  

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi beismerte a bűnösségét, és azzal indokolta a tettét, hogy szerette gyűjteni a háborús relikviákat.

A pusztaszabolcsi férfinek nem volt engedélye arra, hogy robbanóanyag és robbanószereket tartson, így cselekménye robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettének minősül

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik