Belföld

Fadarabbal kergette el a betörőt egy 87 éves férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az Esztergomi Járási Ügyészség azt a férfit, akit egy 87 éves nyugdíjas akadályozott meg a lopásban.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy az elkövető július 26-án este tíz körül bemászott a kerítésen egy nagysápi családi ház udvarára, majd a fás kamrának használt melléképülethez ment, és a kezével felfeszítette annak ajtaját.

A férfi értékek után kutatott, és rézkábeleket akart lopni. Szétszakította a melléképületen lévő szúnyoghálót és bekukkantott a helyiségbe, de ott semmi értékes dolgot nem látott.

gyeszseg.hu

A fáskamrához ment, ekkor azonban a cselekményét már az ingatlanba történő bemászás óta figyelemmel kísérő és a közelben megbújó 87 éves  férfi odalépett hozzá, majd rásózott néhányat egy fadarabbal, hogy elvegye a hívatlan vendég kedvét a lopástól.

Az elkövetőnek valószínűleg nem estek jól az ütések, mert kicsavarta a nyugdíjas kezéből a fadarabot, majd a kerítésen keresztül kimászott az udvarról. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával, és 100 ezres pénzbüntetést szabott ki az elkövetőre. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik