Belföld

„Ellenőrzést tartok! Bezáratom ezt a lebujt! Kérek két deci vörösbort!”

Ellenőrzést tartok! Bezáratom ezt a lebujt! Kérek két deci vörösbort!

– ezekkel a szavakkal kezdte meg a nem túl hivatalos ügyintézését egy magát revizornak kiadó 70 éves kaposvári férfi. A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya hamis magánokirat felhasználása miatt indított eljárást ellene.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi hétfőn délután megjelent az egyik kaposvári vendéglátóhelyen, ahol revizornak adta ki magát. Egy valótlan tartalmú okirattal, valamint egy „ELLENŐR” feliratú jelvénnyel igazolta a működését.

Az álrevizor arra próbálta meg rávenni a dolgozókat, hogy térítésmentesen szolgálják ki, de hitelességét a fellépése, okmányai önmaguknak is ellentmondó tartalma, valamint a tény, hogy évekkel korábban a hely törzsvendége volt, egyaránt kétségbe vonták.

– közölte a rendőrség.

police.hu

A nyomozók megállapították, hogy a férfi több másik helyen is hasonló módon szeretett volna ingyen italhoz jutni, de a próbálkozásai rendre kudarcot vallottak.

Az ál-ellenőrt a rendőrök azt követően fogták el, hogy másnap ismét megjelent az italozónál. Ruházatának átvizsgálása során a hamis okmányokat megtalálták és lefoglalták. A 70 éves férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik