Belföld

Visszaadott egy ezrest és egy mobilt leütött áldozatának a rabló, hogy az utazni és dolgozni tudjon

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki május végén megvert és kirabolt egy borsodi férfit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatal leszólított hajnalban az utcán egy gyalogost azzal, hogy cigarettát kér.  A férfi mondta, hogy nem dohányzik, ezért nem tud adni, mire fiatal kétszer úgy fejbe vágta hátulról, hogy az a földre esett, és kiesett a mobilja a sebéből.

A fiatal felvette a mobilt, de a férfi kérte, hogy adja vissza neki, mert szüksége van rá a munkájához. A fiatal visszaadta, viszont azt követelte, hogy adjon pénzt. A férfi tartott az újabb bántalmazástól, ezért 10 ezer forintot ígért a támadójának. Elő is vette a pénztárcáját, de az elkövető kirántotta a kezéből, és magához vett 23 ezer forintot.

Az áldozat viszont kérte, hogy utazásra adjon vissza valamennyi pénzt, mire a  fiú visszaadott neki egy ezrest.A férfi később egy panzióhoz tartozó faépületébe is betört, ahonnan elektronikai készülékeket, evőeszközöket, tányérkészletet lopott el 43 ezer forint értékben. Az ügyészség javítóintézeti nevelést kért a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű fiatalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik