Belföld

Vallott az ásóboronázóba rohanó mélykúti tragédiát okozó sofőr, felfüggesztettet kértek rá

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit,  aki tehergépkocsijával a megengedett sebességet jelentősen túllépve nekiütközött az előtte haladó ásóboronázónak Mélykúton. A balesetben egy férfi meghalt, több súlyos sérüléseket szenvedett.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kértek a vádlottra, aki maga is nagyon súlyos sérüléseket szenvedett.

A bácsbokodi férfi tavaly március 10-én délután Mélykút felé haladt az 55-ös főúton a céges teherautóval nappali, derült látási viszonyok között. A járműben három másik munkás is utazott.

Donka Ferenc / MTI

A sofőr a megengedett 90 km/h sebességet jelentősen túllépve, mintegy 125-130 km/h sebességgel vezette a teherautót, emiatt nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó mezőgazdasági járműből és a hozzá kapcsolt ásóboronázóból álló járműszerelvény mögött.

Balra kormányzása ellenére a teherautó jobb elejével nekiütközött a 25-30 km/h sebességgel haladó lassújármű hátsó részének, aminek következtében a járműszerelvény megpördült és az ütközés erejétől szétszakadva a szemközti sávban állt meg. A terhelt által vezetett tehergépkocsi az ütközést követően előbb a túloldali útpadkára sodródott, majd a vízelvezető árok falának csapódott.

– közölte az ügyészség.

Donka Ferenc / MTI

A baleset során a teherautó jobb első utasa kizuhant a járműből és a helyszínen életét vesztette. A jobb hátsó utas és a biztonsági övet nem használó sofőr nagyon súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az ügyész elmondta még, hogy a vádlott beismerte és megbánta a tettét, a történtekre pedig ráment az egészsége is. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért rá.

Kapcsolódó
Egy ember szörnyethalt, négy megsérült Mélykúton
Mezőgazdasági vontatóba rohant egy autó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik