Belföld

Nyolc évet kapott a korrepetálásra járó 15 éves lányt elcsábító, majd egyre durvább szexre kényszerítő férfi

Nyolc év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki tanítás helyett szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorú lánnyal. A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért a férfire.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a magát mérnöknek kiadó férfi matematika korrepetálásra adott fel hirdetést 2019 nyarán.. A szülők beíratták a 15 éves lányukat a különórára, amit a férfi a székesfehérvári lakásában tartott.

Kihasználva az együttléteket, az élettársi kapcsolatban élő „tanár” szexuális kapcsolatot alakított ki a lánnyal Miután az édesanya észlelte a lánya és a férfi közötti üzenetváltásokat, megbotránkozott azok tartalmán, és közölte, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a különórákra.

A férfi azonban tovább folytatta a lánnyal a szexuális viszonyt. Manipulálta és érzelmileg teljes mértékben befolyásolta a tapasztalatlan és naiv lányt. Az aktusok során egyre inkább durva szexuális cselekmények elvégzésére, illetve eltűrésére kényszerítette, megalázta, bántalmazta.

– közölte az ügyészség.

A férfi hatására a lány iskolai eredményei leromlottak. A tini eltávolodott a családjától is, és függőségi, alárendeltségi viszonyba került a férfivel. A szülők 2019. decemberi számonkérésekor a lányuk még tagadta a kapcsolatot, azonban néhány hónap múlva az egyik rokonának beszámolt arról. A bíróság nyolc év fegyházra ítélte a férfit szexuális erőszak bűntette miatt.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfival szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt. A törvény értelmében kötelező végleges hatállyal eltiltani minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik