Belföld

Zavarta, hogy fát vág a szomszédja, meglőtte a kutyáját

Állatkínzás vétsége miatt állítja bíróság elé a Kazincbarcikai Járási Ügyészség azt a férfit, aki rálőtt a szomszédja kutyájára egy légpuskával, mert zavarta a szomszédos ingatlanban végzett faipari munkákkal járó hanghatás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint egy borsodi kistelepülésen lakik a vádlott. A szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozói tevékenysége keretében rendszeresen faipari munkákat végez az ingatlan udvarán, amely időnként zajjal jár, ez pedig egyre jobban zavarta az elkövetőt.

Az egyik februári reggelen fát vágtak az ingatlanon. A férfi ideges lett a zaj miatt, magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, majd célzott lövéssel meglőtte a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát.

A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el kellett távolítani, különben elpusztult volna. A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodás. Az ügyészség közleménye szerint a lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai, vagy pszichikai gyötrelmet.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért az elkövetőre.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik