Belföld

Szétkapták a Németországból kulcscserés módszerrel ellopott BMW-ket, majd eladták alkatrészként

police.hu
police.hu

Őrizetbe vettek a budapesti rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint Németországból lopott autókat, hogy Magyarországon szétszerelve alkatrészként értékesítse őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Csepelen fogtak el pár nappal ezelőtt egy férfit és egy nőt, akik a rendelkezésre álló adatok alapján két nappal korábban Németországból elloptak egy autót, hogy azt Magyarországon alkatrészként értékesítsék. A BMW X2-es eredeti rendszámát magyar hatósági jelzésre cserélték, sőt még regisztrációs matricát is tettek a szélvédőre.

A férfihez köthető címeken további Németországból lopott járműveket találtak a nyomozók: egy BMW X6-ost, egy BMW X5-öst, egy Ford Mondeót és egy utánfutót. A járműveket vagy más rendszámmal látták el, vagy az alkatrészeket építették be más kocsikba. A rendőrök lefoglaltak még indítókulcsokat, magyar és német forgalmi engedélyeket, törzskönyveket.

– közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a gépkocsitolvajok módszere az volt, hogy vásárlási szándékot színlelve kerestek fel autókereskedőket vagy hirdetést feladó magánszemélyeket. A kiszemelt autók megtekintésekor az indítókulcsokat is elkérték, de másik, hasonló kulcsot, vagy üres kulcsházat adtak vissza helyette, majd az eredetivel visszatérve elvitték a járművet.

A külföldön elkövetett autólopások miatt a német hatóság jár el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályán a 47 éves B. Tamás gárdonyi lakost és a 27 éves B. Krisztina nyírbátori lakost jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A rendszámok átszerelése miatt a férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is gyanúsítják, valamint azért is büntetőeljárás indult ellene, mert úgy vezette a lopott kocsit, hogy korábban bevonták a jogosítványát. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásáa, a nő szabadlábon védekezhet.​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik