Belföld

Letartóztatták a kecskeméti jogászt, aki adósságrendezés helyett 170 millióval húzta le az ügyfeleit

Letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság azt a jogászt, akit azzal gyanúsítanak, hogy adósságrendezés helyett 170 millióval húzta le az ügyfeleit.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség által közölt gyanúsítás szerint a magát internetes oldalakon hirdető kecskeméti férfi a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül végzett ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást, amelyben díjazás fejében banki adósságok rendezését vállalta.

Ennek során 16 ügyfelétől összesen közel 170 millió forintot vett át a hitelük lezárására vagy kiváltására, a pénzt azonban nem a hátralékok rendezésére fordította, hanem ellopta.

– közölte közleményében a főügyészség.

A jogász végzettségű férfit őrizetbe vették és jogosulatlan pénzügyi tevékenység, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozta a férfival szemben, mivel a kiszabható, 2-12 évig terjedő szabadságvesztés büntetés nagyságára figyelemmel tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől.

Emellett a gyanúsított a terhére rótt sorozatjellegű, üzletszerű bűncselekmények elkövetésekor két korábbi, jogerős börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt állt, emiatt esetében a bűnismétlés veszélye is reálisan fennáll. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a férfit. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Kapcsolódó
170 milliós sikkasztással gyanúsítanak egy jogászt
Legalább 16 ügyfél pénzét nyúlta le a gyanúsítás szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik