Belföld

Két és fél évet kértek a rendőröket veszélyeztető mohácsi dílerre

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség azzal a mohácsi drogterjesztővel szemben, aki menekülés közben rendőröket veszélyeztetett gépkocsijával.

A Tolna Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a harmincas éveiben járó vádlott 2020 decemberében kábítószert szállított repülőgépen Hollandiából Magyarországra. A férfi Budapestről az M6-os autópályán Mohácsra tartott, útközben Paks környékén megállt egy benzinkúton, ahol a rendőrök el akarták fogni, és három civil rendőrautóval körbeállták a gépkocsiját.

A vádlott a rendőrök felszólítása ellenére hirtelen gázt adott, elsodorta az egyik, őt feltartóztatni próbáló rendőrt és sikerült kihajtania a benzinkútról. A rendőrök ezután három autóval kezdték üldözni. A drogdíler menekülés közben az autópályán, mellékúton és földes úton is többször leszorította az őt követő rendőr gépkocsiját, az autók össze is ütköztek.

Az ámokfutó nagy sebességgel haladó járműve menekülés közben meghibásodott, a rendőrök végül egy szántóföldön fogták el. A vádlott a két rendőrségi gépkocsiban több mint 300 ezer forint kárt okozott. A férfit májusban fegyházra ítélték kábítószer-kereskedelem és bódult vezetés miatt.

Az ügyészség 2 év 6 hónap börtönbüntetést, 3 év közügyektől eltiltást, 6 év közúti járművezetéstől eltiltást, valamint 325 ezres pénzbüntetést kért a dílerre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik