Belföld

Gyilkosságért ült korábban a férfi, aki rá akarta gyújtani a lakást egy apára és a lányaira

Letartóztatta a Tatabányai Járásbíróság azt az L. Tamást, aki rá akarta gyújtani a lakást egy családra Bábolnán – tudta meg a 24.hu.  Értesüléseink szerint egy apa élt a lakásban a lányaival.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró bűnismétlés, és bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el a gyanúsított letartóztatását egy hónapra.

Az ügyész tájékoztatása szerint a férfi egy lakókörnyezetben élt a sértettekkel, akikkel gyakran töltötték együtt az időt. Ilyenkor beszélgettek, és italoztak, ám áprilisban megromlott egymással a kapcsolatuk. Az elmúlt hónapban a gyanúsított többször is azzal fenyegette a családot, hogy megöli őket.

police.hu

Csütörtök hajnalban a férfi ittasan odament ahhoz a bábolnai házhoz ahol az apa lakott a lányaival. Magával vitt kettő öngyújtót és egy benzint tartalmazó flakont, majd a nyitott ablakon keresztül benzint öntött a lakás egyik szobájába, melyben a lakók félálomban pihentek.

A gyanúsított a lakás bejárati ajtaján lévő rés alatt is benzint öntött be a konyha padlójára. A lakók meghallották a folyadék öntésének hangját, megérezték a benzin szagot, és meglátták az ablak előtt a gyanúsítottat.

A férfi ekkor bement a házba, ott leült és több alkalommal is azt mondta, hogy „felgyújtja az egész lakást”. Ezt követően nem sokkal távozott az ismerősei otthonából. A férfi cselekménye emberölés előkészülete bűntettének a megállapítására alkalmas.

Kiderült, hogy a férfi már többször volt büntetve korábban. Harmincöt évvel ezelőtt 12 év fegyházra ítélték emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik