Belföld

Ököllel esett a menyasszonyával sétáló rendőrnek a falunapon, mert korábban megbírságolta

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki ököllel esett egy Hajdú-Bihari rendőrnek az egyik nyírségi falunapon azért, mert megbírságolta korábban.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a rendőr többször is intézkedett már a harmincas éveiben járó férfival szemben, amikor szolgálatban volt. Legutóbb júniusban  helyszíni bírságot szabott ki vele szemben egy közlekedési szabálysértés elkövetése miatt. A férfi ezen intézkedések, de különösen a bírságolás miatt elégtételt kívánt venni a rendőr őrmesteren.

Pár nappal ezelőtt ittasan meglátta a barátnőjével sétálgató zsarut a falunapon. Odalépett a rendőr menyasszonyához, majd álnéven kezet akart csókolni neki, és sértegetni kezdte az őrmestert.

A rendőr és a vele lévő nő ki akarta vonni magát a konfliktusból, ezért a férfinak hátat fordítva távozni akartak a helyszínről. Az elkövető tovább szidalmazta a rendőr őrmestert, ennek során kifogásolta a korábbi helyszíni bírságot, majd dühösen utána ment, megragadta a vállát, visszafordította és egy alkalommal ököllel arcon vágta a rendőrt, aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével gyanúsított férfit.  A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik