Belföld

Megfenyegette a fővárosi bíróságot egy férfi: „Tenni fiam börtönbe ártatlanul, ezért robbantani bombát”

Színlelt akcentussal fenyegetőzött egy férfi, hogy felrobbantja az egyik fővárosi bíróság épületét. Az eltorzított hang tulajdonosát 72 órán belül elfogták a rendőrök.

A BRFK tájékoztatása szerint az egyik fővárosi bírósági épületben dolgozó  ügyintéző tegnap reggel fél kilenckor fogadott egy hívást. A telefonáló nem eresztette bő lére mondandóját, bemutatkozás nélkül rögtön a tárgyra tért, és színlelt akcentussal, egy mondattal lerendezte a beszélgetést. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja robbantani a bíróság épületét, ahol állítása szerint fiára börtönbüntetést szabtak ki.

Tenni fiam ártatlanul börtönbe, ezért robbantani bombát

– idézte a rendőrség, hogy mi is hangzott el pontosan.

A BRFK közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást, majd rövid időn belül azonosította annak a számnak az előfizetőjét, melyről a hívást kezdeményezték.

Kiderült, hogy a készülékről a szám tulajdonosának a sógora, M. Kálmán telefonált be a bíróságra. A férfit a belvárosi rendőrök elfogták, és közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az is kiderült, hogy M. Kálmán gyermeke ellen nem szabott ki a bíróság szabadságvesztést, sőt eljárás sem folyt vele szemben. M. Kálmánt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik