Belföld

Kórosan lesoványodott, a vizes betont nyalogatta egy kiskutya, mert eltűrte a gazdája, hogy a nagyobb kutyái nem engedik enni és inni

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Állatkínzás miatt állítja bíróság elé az Esztergomi Járási Ügyészség azt a férfit, aki súlyos szenvedést okozott a legkisebb kutyájának azzal, hogy nem gondoskodott róla megfelelően.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi három kutyát tartott a tokodi lakóhelyén, s ezeket egyszerre etette.

A két nagyobb, domináns eb nem engedte ételhez jutni a legkisebbet, aki ettől tavaly augusztustól kórosan lesoványodott. Az állat elegendő ivóvízhez sem jutott hozzá, és a vizes betonfalat nyalogatta, hogy enyhítse a szomjúságát.

ugyeszseg.hu

Idén január 24-én súlyosan dehidratált állapotban volt. Az eb az éhezéstől senyves állapotba került, amely alkalmas volt maradandó egészségkárosodás okozására, illetve arra, hogy elpusztuljon. Az elkövető észlelte, hogy a két nagyobb eb miatt a legkisebb nem jut megfelelő élelemhez és ivóvízhez, de semmit sem tett ez ellen.

A magatartása folyamatos és különös szenvedést okozott a legkisebb kutyájának. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést kért a férfire azzal, hogy  a próbaidő tartamára rendeljenek ki mellé pártfogót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik