Belföld

Rázuhant egy kétéves gyermekre a szekrény, amikor felkapaszkodott rá

Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azzal a nővel és férfival szemben, akiknek a kétéves gyermekére zuhant egy szekrény.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a házastársak egy borsodi albérletben éltek a három kiskorú gyermekükkel. Tavaly júliusban vettek egy két részes laminált forgácslapból készült előszoba szekrényt.

A férfi a szekrény alsó részén lévő három darab csapra ráhelyezte a bútor kétpolcos felsőrészét, majd a falhoz támasztotta a nappaliban. A szülők tudatában voltak annak, hogy az illesztőcsapok csak azt akadályozzák meg, hogy a felsőrész ne csúszkáljon, s a stabil és biztonságos használathoz a felsőrész hátlapját is a falhoz kellett volna rögzíteni, amit elmulasztottak.

Az egyik júliusi nap a család otthon tartózkodott, a nő a mosógépben ruhát cserélt, míg a férfi a három gyerekkel a szobában volt. A kétéves gyerek néhány percre kikerült a szülei felügyelete alól és felkapaszkodott a szekrény alsó részére.

Ezzel kimozdította a bútor polcos felső részét, majd az magára rántva hanyatt esett. Az anya észlelve a balesetet és leemelte a gyermek mellkasáról a szekrényt, majd férjével együtt haladéktalanul gondoskodtak a pici orvosi ellátásáról.

A gyerek  közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett fogházbüntetést kért a kicsi szüleire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik