Belföld

Pokollá tették gyermekeik életét – az ügyészség súlyosabb büntetést kért a fiukkal, a lányaikkal és a kutyájukkal is erőszakoskodó házaspárra

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a házaspárra, akik éveken keresztül terrorizálták és szexuálisan zaklatták a gyermekeiket.

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a házaspár négy évvel ezelőtt költözött Szerbiából Magyarországra. A házasságukból öt gyermek született, akiket fizikailag és érzelmileg is elhanyagoltak. A férj 2018-tól többször is rávette a nejét arra, hogy szexuális cselekményt végezzen a kutyájukkal, és ezekről felvételt is készített.

A férfi 2020 májusáig több alkalommal is szexuális kapcsolatot létesített a 15 éves lányával. Előfordult, hogy erre a legkisebb gyermek, a négyéves kislányuk jelenlétében került sor. 2020 tavaszán a férfi a másik, 16 éves lányát is megpróbálta szexuálisan molesztálni, és többször is arra kényszerítette a 11 éves fiát, hogy szexuális cselekményt végezzen az édesanyjával. Az anya kezdetben tiltakozott, de végül mindenben közreműködött a férjével

– közölte az ügyészség.

Az agresszív férfi azzal gyötörte és fenyegette a gyerekeit, hogy elzavarja őket hazulról, ha nem teszik azt, amit mond.

A nő tudott a férje viselkedéséről, de passzív maradt, nem fordult hatósághoz, és nem védte meg a gyerekeit. A szülők magatartásának következtében a gyerekek érzelmileg, lelkileg súlyosan sérültek.

A Győri Törvényszék 18 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit tíz rendbeli bűncselekmény miatt, az anya 9 év fegyházat kapott. Megszüntették a szülői felügyeleti jogukat a még mindig kiskorú három gyermekük vonatkozásában, és végleg eltiltották őket minden olyan tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatnának.

Az ügyész súlyosításért, a férfi és a védője enyhítésért, a nő és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan eltérő minősítés és enyhítés érdekében fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a szülők nemcsak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi kötelezettségüket szegték meg, pokollá téve ezzel a gyermekeik életét. Ezért indokoltnak tartják a büntetés súlyosítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik