Belföld

Börtön vár az élettársát megalázó, terrorizáló és lefejezéssel fenyegető férfire

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 31 éves szabolcsi férfival szemben, aki megalázta és rendszeresen terrorizálta az élettársát.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a pár két évig együtt élt 2018-tól, de ezt követően megromlott a kapcsolatuk. A nő azonban ennek ellenére is befogadta a férfit a nógrádi kistelepülésen lévő otthonába.

A vád szerint a férfi 2021 augusztus 14-én mobilon felhívta az élettársát és azzal fenyegette, hogy agyonlövi, és elvágja a torkát. A nap során több becsmérlő szöveges üzenetet küldött a nőnek és összesen 54 alkalommal próbálta felhívni.

Az egyik decemberi napon bemászott a nő házának az udvarára, berúgta a bejárati ajtót, majd megütötte az élettársát, a s azal fenyegette, hogy megöli, levágja a fejét. Az étkezőasztalra rakta a nála lévő gázriasztó fegyvert, egy 78 cm pengehosszúságú kardot és 17 cm pengehosszúságú kést, majd közölte, hogy ezekkel az eszközökkel öli meg őt. Fenyegetéseit követően elvette a nő mobilját és a 20 ezer forintnyi készpénzét is.

Tavaly júniusban újra rárontott a nőre, rátérdelt a kezére, fejét pedig belenyomta az ágyba. Egykori élettársának sikerült magáról lerúgnia a férfit, így megmenekült a további bántalmazástól. Néhány nappal később a férfi újra bement a nő házába, és bántalmazta őt a gyermekei előtt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség zaklatás, kifosztás, magánlaksértés és volt élettárs sérelmére, rendszeresen, az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartás tanúsításával elkövetett kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a férfi ellen. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik