Belföld

Letöltendőt kértek a francia mérnökre, aki egy 11 éves alvó kislányt zaklatott a Szigeten

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a francia férfire, aki szexuálisan zaklatott egy 11 éves kislányt öt évvel ezelőtt a Sziget fesztiválon.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség azt közölte, hogy a francia férfi egy zenei fesztiválra érkezett hazánkba. A tizenegy éves kislány és a családja is részt vett az eseményen.

A kislány a szülei melletti sátorban egyedül aludt 2018. augusztus 11-én éjjel, amikor az ittas állapotban lévő férfi lehúzta a sátor cipzárjátés bemászott oda. Ezt követően az alvó gyermeket testszerte simogatni kezdte, benyúlt a pólója alá, alsóneműjét megpróbálta lehúzni.

– közölte az ügyészség.

A kislány erre felriadt és felszólította a férfit a távozásra, aki ennek eleget tett. Ezután a férfi egy másik sátorba is bemászott, a szülők értesítése alapján azonban a biztonsági őrök elfogták.

Az RTL Híradó korábban azt közölte, hogy a mérnökként dolgozó férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azzal védekezett, hogy biztosan összekeverhették valakivel.

A Fővárosi Törvényszék 2 év börtönbüntetésre, és 1 millió 600 ezres pénzbüntetésre ítélte a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, de a szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a vádlottra hosszabb tartamú és végrehajtandó börtönbüntetést, kiutasítást, valamint magasabb összegű pénzbüntetést kell kiszabni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik