Belföld

Elítélték a videón lévő férfiakat, akik megvertek egy férfit a IX. kerületi benzinkúton, majd kocsival tolták maguk előtt

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a két férfit, akik négy évvel ezelőtt bántalmaztak egy férfit az egyik IX. kerületi benzinkúton. Az ügyészség súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a férfiak egy harmadik társukkal megálltak a benzinkútnál. A három férfi bement az üzletbe, ahol egyikük sorban állás közben összeszólalkozott egy másik férfival, aki a barátnőjével éppen fizetett. A vádlott a szóváltás során ököllel arcon vágta a férfit, akinek ettől vérezni kezdett az orra.

A benzinkút egyik alkalmazottja értesítette a rendőrséget, az áldozat és a barátnője pedig úgy döntöttek, hogy a rendőrök kiérkezéséig visszatartják a távozni próbáló elkövetőket. Emiatt dulakodás alakult ki a vádlottak autójánál, amely során az ököllel bántalmazó férfi többször is meglökte az áldozat párját, majd miután a társaival együtt beszállt az autóba, el akart indulni.

A sértett behajolt a vezető ülés melletti ablakon, és megpróbálta kivenni a jármű indítókulcsát, miközben az elkövető őt is folyamatosan lökdöste, arcon ütötte, és elszakította a pólóját. A sértettnek sikerült megszereznie a jármű kulcsát, amit ezután eldobott, emiatt az elkövetőkés társuk végül kiszálltak az autóból. A bántalmazó ekkor ismét ököllel megütötte a sértettet, valamint a nőt is arcon ütötte.

Eközben a másik vádlott felvette a földről az eldobott kulcsot, és azzal a jármű felé futott, majd beült a vezető oldali ülésbe és beindította az autót. Az orrba vágott férfi ekkor beállt az autó elé annak érdekében, hogy visszatartsa a vádlottat, aki azonban – annak ellenére, hogy jól látta a közvetlenül az autó előtt álló férfit – hirtelen gázt adott és elindult, miközben a motorháztetőbe kapaszkodó embert pár méteren keresztül tolta maga előtt.

A sofőr kormányzása miatt a sértett oldalra kisodródott, a társa és a harmadik férfi pedig beszállt az autóba és elhajtottak a helyszínről. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a verekedő férfival szemben súlyos testi sértés bűntett kísérlete, társával szemben pedig közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A bíróság bántalmazót 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 év próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre, társát pedig 1 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 2 év 8 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett. A testi sértéssel vádolt férfire letöltendő szabadságvesztést, a veszélyeztetőre pedig pénzbüntetés kiszabását is kérte a felfüggesztett mellett.

Olvasói sztorik