Belföld

Soproni Tamás beleszállt Győzikébe: A KRESZ mindenkire vonatkozik

A KRESZ mindenkire vonatkozik. Azokra is, akik Opel Kadettal járnak, és azokra is, akik Lamborghinivel vagy más luxusautóval. Utóbbi kategóriába beleértve Gáspár Győzőt is, aki a minap szabálytalanul parkolt, majd a vele szemben intézkedő terézvárosi rendészekről készített videót töltött fel Tiktokra.

– írja Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere a Facebookon. Soproni arra reagált, hogy Gáspár Győző videót rakott ki, amelyen a vele szemben intézkedő rendészek szerepelnek.

Jobban tette volna, ha a videó feltöltése helyett inkább elszégyelli magát, és bocsánatot kér. A hírnév ugyanis nem jár extra jogosultságokkal, sokkal inkább lehetőség arra, hogy a társadalmat jobbá tegye. Sőt inkább morális kötelesség. A példamutatás helyett a magyar celeb viszont inkább azt az utat választotta, hogy a közösen hozott szabályaink (ún. törvények) végrehajtását végző, dolgozó embereket próbálja meg nyilvánosan megszégyeníteni.

– tette hozzá, majd megköszönte a rendészek munkáját:

Köszönöm a rendészeink munkáját, akik kiváló munkát végeznek, és csak azt ígérhetem, hogy Terézvárosban továbbra is mindenki egyenlő lesz a jogszabályok előtt: ha gazdag, ha szegény, ha híres, ha nem.

Soproni arról is ír, hogy módosítani kellene a törvényeket, hogy büntetések a jövedelemhez igazodjanak.

A törvényhozóknak persze érdemes lenne elgondolkozni, hogy vajon Győzikét és a hozzá hasonló luxusautó-tulajdonosokat ugyanannyira tántorítja-e el majd a hasonló magatartástól a jövőben ez a néhány tízezres bírság, mint azt, aki valódi munkaeszközként, kevésbé tehetős emberként kap büntetést. Ha az autó értéke alapján vagy a sofőr jövedelme/vagyona alapján határoznánk meg a büntetési tételeket, talán ezek az emberek sem csak iránymutatásként vennék figyelembe a közúti szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik