Belföld

Nyolc évet is kaphat a kárszakértő, aki nyolcmillióval húzta le a saját biztosítóját

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki közel 8 millió forintos kárt okozott a munkáltatójának, egy biztosítónak.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a győri férfi csalást felülvizsgáló kárszakértőként dolgozott egy biztosítónál.

Kihasználta a munkahelyi ismereteit és tavaly nyáron egy nap alatt négy nem létező ingatlanra is otthonbiztosítást kötött. Ezt követően az ingatlanokra 12 nem létező káreseményt is bejelentett, melyekhez kapcsolódóan a biztosító tíz esetben kifizetést is teljesített összesen 7 millió 751 ezer forint értékben.

A biztosító társaság rendszerében a bejelentett káresemények közül hat esetben jelzés keletkezett, melyek elintézését a férfi magához vonta és jóváhagyta a kárrendezést.

A feljelentés megtételét követően a férfi a csalással megszerzett összegeket a biztosítónak visszafizette. Az ügyészség  jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja az elkövetőt, aki akár nyolc év szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik