Belföld

Ungár Péter: Úgy helyes, ha a miniszterelnök nyaralni megy, akkor kivesz egy szép szállodai szobát és kifizeti

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

„A mai napon megjelent egy újságcikk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron feltűnt a nővérem által birtokolt horvátországi ingatlanban” – kezdi újabb, a miniszterelnök nyaralásával kapcsolatos bejegyzését Ungár Péter. A kormányfő az LMP-társelnök nővérének kizárólagos tulajdonában álló 350 négyzetméteres tengerparti villában, a horvátországi Opatijában töltötte augusztusi vakációját.

Ungár az eset kapcsán kifejtette, szerinte „úgy helyes, ha a miniszterelnök nyaralni megy, akkor kivesz egy szép szállodai szobát és kifizeti. És a dolog mögött felsejlő ördögi összeesküvés miatt azt is el kell mondanom, hogy

a családunk tulajdonában álló cég bevételének töredéke származik állami forrásból.

Hozzátette, vagyonuk szinte teljességében édesapja (a 2006-ban elhunyt Ungár András) teljesítményének az eredménye. Az ellenzéki politikus írt arról is, hogy édesanyja, Schmidt Mária történetesen nemcsak fideszes, hanem szoros viszonyt ápol a miniszterelnökkel is.

„Rólam már az előző és az azelőtti ciklusban is oknyomozó cikkek tucatjai derítették ki, hogy úgy vagyok ellenzéki politikus, hogy édesanyám a Fidesz felső köreihez tartozik” – közölte Ungár, aki szerint ezek a cikkek nyilván azt akarták mondani, hogy valójában ő nem ellenzéki politikus, csak a négy kétharmadot összehozó Orbán Viktor úgy döntött, hogy „a főtanácsadója fiát fogja beépíteni titkosügynöknek az ellenzék soraiba”.

Ungár ezek után azt kérdezi, hogy „úgy általában mit ér el az ellenzéki politika azzal, ha megüzenjünk mindenkinek, hogy akinek a családja fideszes, arra mi mindig gyanakvással fogunk nézni”.

„Szerintem a negyedik kétharmad után akkor követjük el a legnagyobb hibát, ha bármit ugyanúgy csinálunk mint korábban. Leleplezni újra és újra, hogy édesanyám fideszes, nem a politika megújítása, csak tetszelgés a meglévő tábor előtt. De az igazi előrelépés az lenne, ha békaemberek üldözése, összeesküvések gyártása helyett végre olyan dolgokról beszélnénk, ami érdekel bárkit saját magunkon kívül. Mi, az LMP-ben ezt fogjuk tenni a következő időszakban, még akkor is, ha tudjuk, hogy emiatt egyre gyakrabban fog újra és újra kiderülni, hogy kicsoda az édesanyám” – zárta bejegyzését Ungár Péter.

Orbán Viktor horvátországi nyaralása kapcsán Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke annyit mondott, hogy ő csak a miniszterelnök hivatalos programjairól tud tájékoztatást adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik