Belföld

Szíjj László: Nem tudok Simicska Lajosra rosszat mondani, a Közgép egy szükséges és jó eszköz volt a portfóliónk bővítéséhez

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Simicska Lajossal egyszer találkoztam életemben, beszélgettünk egy keveset, nem tudok rá rosszat mondani. A Közgép egy fontos állomás volt, mert amikor a hídépítési projektek elindultak, szükség volt egy acélgyártási képességre, ami ott már megvolt.

A Közgép egy szükséges és jó eszköz volt a portfóliónk bővítéséhez

nyilatkozta az Indexnek Szíjj László, a Duna Group alapító-tulajdonosa.

Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere beszélt a jachtbizniszről is. Szerinte bármilyen meglepő, üzletileg ez nem egy rossz vállalkozás. – Visszatérő vendégeink vannak, jövőre a főszezon már most száz százalékban elkelt – mondta Szíjj László, arra azonban nem tértek ki a beszélgetésben, hogy hogy került a hajójára Szijjártó Péter külügyminiszter, és a fideszes politikus is a visszajáró vendégek között van-e. A nagyvállakozó beszélt arról is, hogy két üzemben lévő hajója van, és egy harmadik, amire van egy potenciális vevő. Hangsúlyozta azt is, hogy a Rose d’Or nevű jachthoz, amelyen a nyáron Mészáros Lőrinc utazott semmi köze:

Ahhoz a hajóhoz nekem semmi közöm nincs, nem az én tulajdonom.

Az Index rákérdezett Pesty László közelmúltban tett nyilatkozataira, hogy például Mészáros Lőrinc makog, Szíjj László malacszemei tik-takiznak, mégpedig azért, mert „baromi szar dolog gyáván leélni szolgaként egy életet”. Szíjj László rágalmakra és vádaskodásokat nem akart reagáni, azt azonban elmondta, hogy Pesty László kezdeményezésére talán 2021 végén, 2022 elején találkozott személyesen, mert

konkrétan meghatározott összegű támogatást kívánt kérni tőlünk.

A milliárdos közölte, „emlékeim szerint még egy építőipari vállalkozás mellett is próbált egyfajta lobbitevékenységet folytatni, azonban végül úgy döntöttünk, hogy a tevékenységet nem fogjuk támogatni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik