Belföld

Novák Előd Vona Gáborról: A szórakoztatóiparban kéne inkább elhelyezkednie

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Iráni Forradalmi Gárda hazánkba hívásától kezdve a TV2 és az RTL Klub helyének sóval való behintéséig számos markánsnak szánt, de inkább komolytalan javaslata volt, a szórakoztatóiparban kéne inkább elhelyezkednie

– fogalmazott Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke a Népszavának azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke csütörtökön bejelentette, Második Reformkor (2RK) néven új pártot hoz létre.

Novák hiteltelennek tartja Vona Gábort: azt is a szemére vetette, hogy a stílusváltásnak „hazudott” irányváltás során „eltérítette” a baloldal felé a Jobbikot, nyíltan szövetséget keresett a Momentummal. Úgy látja, Vonának 2016-ban kellett volna új pártot alapítania, nem a Jobbikot „kisiklatnia”.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke ezzel szemben üdvözölte Vona újbóli színre lépését, majd szövetséget is ajánlott neki. Facebook-posztjában azt írta: „A magunk részéről régóta szorgalmazzuk, hogy hasonló, jobboldali-centrista értékalapokon álló pártok, szervezetek szövetségeket kössenek a Fidesz nemzetellenes és korrupt rendszerével szemben, valamint megfelelő alternatívát mutassanak fel a baloldali pártok ellensúlyozására”.

Jakab Péter szintén kritikusnak bizonyult, a politikus, aki tavaly még a Jobbik elnöke volt, mára már a párttá alakult Nép Pártján vezetője, azt mondta: „Aki egyszer már lelépett, cserbenhagyva a választókat, az máskor is megteszi, és ezt az ellenzéki szavazók is tudják, így érdemi változásra nem számítok”. Jakab Péter szerint az a tény, hogy Vona Gábor mindennemű összefogást elutasít az ellenzékkel, úgy véli, ezt sugallja, mintha a Fidesz küldte volna vissza a pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik