Belföld

Tíz év börtönt kértek a nőre, aki idegességében ötször is hátba szúrta a párját a konyhaasztalnál

Ötször is hátba szúrta az élettársát tavaly októberben egy nő Pápán. A Veszprém Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a nőt.

Gulyás Ildikó, a Veszprém Vármegyei Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség tíz év börtönt és tíz év közügyektől eltiltást kért a nőre előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a későbbi áldozat fogadta be az italozó nőt, miután annak el kellett költözni a korábbi lakóhelyéről az anyja bántalmazása miatt.

A nő és a férfi között élettársi kapcsolat alakult ki, és miután a nő továbbra sem dolgozott, a férfi tartotta el. Az ominózus este a férfi cigarettát sodort a konyhaasztalnál, és beszélgetni próbált az éppen szeszes italt fogyasztó párjával, amely azonban nem sikerült.

A nő ekkor felvett a konyhaasztalról egy hét centiméter pengehosszúságú, hegyes, éles hámozókést, és a konyhaszékről felállva az élettársa háta mögé lépett, majd a késsel ötször is hátba szúrta a férfit.

A férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléséket szenvedett, a bántalmazás pedig azért sem járt súlyosabb következménnyel, mert a nő több szúrása is csontos képletet ért.

Az ügyész elmondta még, hogy a nő beismerte és megbánta a tettét, amit az idegességével magyarázott. Az ügyészség 10 év börtönbüntetést kért az elkövetőre azzal, hogy feltételesen se engedjék ki, és a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetését is rendeljék el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik