Belföld

Két és fél év börtönt kértek az őzgida orrát és száját szigetelőszalaggal leragasztó orvvadászra

Állatkínzás és orvvadászat bűntette miatt emelt vádat a Bicskei Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron szigetelőszalaggal ragasztotta le a vadászársaság területéről ellopott őzgida orrát és száját Felcsúton. A zsákba tett állat megfulladt.

Gácser Zsuzsanna, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy két és fél év letöltendő börtönbüntetést, illetve közügyektől eltiltást kértek a vádlottra.

A vádirat szerint a férfi több őzgidát is talált tavaly júniusban az egyik Fejér vármegyei vadásztársaság területén, amiket a zsákjába rakott és azzal elindult hazafelé.

Útközben elejtette a zsákot, amiből elszaladtak a foglyul ejtett állatok, azonban a férfi az egyik őzgidát meg tudta fogni és azt visszatetette a zsákba. Mivel a zsákban lévő állat erősen nyüszített, ezért a férfi egy szigetelőszalaggal ragasztotta be az őzgida száját és orrlyukait, majd a nadrágjába rejtette az állatot.

Kapcsolódó
Szigetelőszalaggal leragasztotta az orrát és a száját, majd nadrágjába rejtette az őzgidát egy férfi Felcsúton
Az állat elpusztult. M. Z--t orvvadászat, állatkínzás és más bűncselekmények miatt állíthatják bíróság elé.

A hazafele tartó férfit intézkedés alá vonták a rendőrök és megtalálták nála az őzet, ami röviddel a rendőri intézkedés megkezdése után elpusztult, pusztulását fulladás okozta.

De ezeken kívül további tíz másik bűncselekménnyel is vádolja az ügyészség a férfit. Az ügyész elmondta még hogy a férfi beismerte a bűnösségét az ellopott őzgidával kapcsolatban, de nem tett érdemi vallomást. Az ügyészség két és fél év börtönt kért az állatnak különös szenvedést okozó elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik