Belföld

Karácsony: A kormány ki akarja kukázni Budapestet

MTI / Illyés Tibor
MTI / Illyés Tibor

Minden, de tényleg minden hazugság volt, amit a kormány az elmúlt években ígért a budapestieknek

– ezzel a felütéssel kezdi szerdai Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

A főpolgármester indulatos posztban reagált azokra a Magyar Közlönyben megjelent döntésekre, amelyekből kiderült: a kormány leállított számos olyan beruházást, amelyek a főváros és az agglomeráció közlekedését könnyítenék meg. Karácsony megfogalmazásában a kormány kiradírozta, eltörölte, megszüntette, kukába dobta az elmúlt években elkezdett és tervezett budapesti fejlesztéseket.

A főpolgármester szerint a projektek leállításával „becsapták a saját embereiket is, akik ezeket a terveket képviselték. Minden hazugság volt. A hamarosan kezdődő választási kampánynak tehát a kiindulópontja ez: a budapestieket átveri a kormány.”

A kormány ki akarja kukázni Budapestet

– fogalmazott Karácsony. Szerinte „ez a kormányzati radírozás nem más, mint annak beismerése, hogy nagy bajban a magyar költségvetés és a gazdaság. (…) Pedig biztos nem a fejlesztések leállításával kellene kezelni az okozott gazdasági bajokat. Kisebb jacht, nagyobb szerénység – hogy egy klasszikust idézzek. No meg kevesebb korrupció, visszafogott pénzszórás, ez talán többet segítene.”

Karácsony szerint a mostani döntésekben nincs semmiféle koncepció, semmiféle vízió, „ebben a puszta megszorítás, a pőre károkozás van. A kormány nemcsak Budapestről mond le, hanem a jövőről is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik