Belföld

„Ittasan megbotlott a macskában, és beverte a fejét a radiátorba” – ezzel védekezik a párja megölésével gyanúsított férfi

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a kiskunlacházi 63 éves férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2021 december végén agyba-főbe verte, majd sorsára hagyta a hideg padlón a meztelen élettársát. Az asszony pár  nappal később meghalt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint  P. Ferenc az ominózus napon többször is megütötte az élettársát, majd a fűtetlen szobájuk padlóján a sorsára hagyta. Fia másnap mentőt hívott hozzá, de az orvosok már nem tudták megmenteni, az asszony öt nappal később meghalt.

Az igazságügyi orvos szakértő számos, tipikusan bántalmazásból eredő sérülést talált az áldozat testén. Megállapítása szerint halálához a feltehetően rúgás, ütés, taposás okozta koponyaűri vérzés és a törött bordák mellett a kihűlés is nagy valószínűséggel hozzájárult.

– közölte közleményében a rendőrség.

A szakvélemény elkészülte után a férfit őrizetbe vették, a bíróság pedig bűnügyi felügyeletbe rakta. Az emberöléssel gyanúsított férfi tagadta a bűnösségét a tavaly januári kihallgatásakor.

police.hu

“Azt állította, hogy sosem bántotta párját, aki halála előtt elesett az ittassága és a macska miatt, beverte a fejét a radiátorba, nem tudott felállni, ő pedig nem bírta az ágyra emelni.”

– közölte a rendőrség.

Kapcsolódó

A nyomozás adatai szerint viszont rendszeresek voltak P. Ferencék otthonában a veszekedések. Előfordult, hogy a férfi hajánál fogva rángatta vissza a nőt a házba. A kérdéses este agyba-főbe verte a hiába védekező asszonyt – legalább 9-10 erőbehatás érte testét –, aki végül eszméletlen állapotban a hálószoba hideg padlójára került. Párja rádobott egy lepedőt a meztelen testére, majd lefeküdt aludni.

A szakértő szerint ha  1-2 órán belül orvosi ellátásban részesül az asszony, akkor nagy eséllyel meg lehetett volna menteni az életét. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik