Belföld

Elítélték a férfit, aki úgy fellökte a banánját megevő betegtársát, hogy az pár nap múlva meghalt

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék halált okozó testi sértés miatt azt a férfit, aki úgy fellökte a banánját megevő betegtársát, hogy az beverte a fejét és pár nappal később a kórházban meghalt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a férfi 2020. júliusa óta egy győri szociális intézményben él. Itt élt az idős asszony is, aki sorsszerű megbetegedései miatt bement néha a lakótársai szobáiba és az ott talált élelmiszerekből evett.

A nő egyik alkalommal a férfi szobájába ment be, s az engedélye nélkül elkezdte enni az éjjeliszekrényén lévő banánt. A férfi felháborodott ezen és kizavarta a szobából a nőt. Ezt követően követte, és kis erővel mellkason lökte a folyosón vele szembe forduló asszonyt, aki emiatt hanyatt esett és beütötte a fejét a járólapba.

Ezt észlelték a gondozók, ellátták, majd a mentők kórházba szállítottá a nőt, ahol megműtötték. A bántalmazás következtében azonban az asszony néhány nap múlva meghalt, melyben részoki szereppel bírtak sorsszerű megbetegedései is.

A Győri Törvényszék 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, terhelt felmentésért, védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért fellebbezett.A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az idős férfi bűnös, és mivel arányos büntetést kapott, ezért nem indokolt annak enyhítése sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik