Belföld

Folytatnia kell a rendőrségnek a már lezárt nyomozást a végrehajtói kar ingatlaneladási ügyében

Újra neki kell fusson a rendőrség egy, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart (MBVK) érintő, hűtlen kezelés gyanújával folytatott nyomozásnak, mert a felettes ügyészség szerint június végén megalapozatlanul döntöttek az eljárás megszüntetéséről – írja a hvg.hu.

A végrehajtói kar a saját cégein keresztül 2021 őszén két ingatlanától is megszabadult. Az egyiktől egy hónappal Schadl György őrizetbe vétele előtt, a másiktól 4 nappal azután. Mindkettőn áron alul adhattak túl, százmilliós nagyságrendű összeget bukva. A rendőrség mégis megszüntette a nyomozást.

Az irodaként használt két ingatlanról, az azokat birtokló, a végrehajtói kar tulajdonában álló cégekről és az épületek értékesítéséről korábban a hvg.hu írt. Az egyik ingatlan, a Szegedi úti ház vevője a Nadan Property Kft. volt, amelynek tulajdonosa Rogán Antal miniszter kabinetfőnöke, egyben egyik gyerekének keresztapja, Nagy Ádám.

Összességében a végrehajtói kar az ingatlanok eladásán a saját, friss nyilvántartásai, illetve értékbecslése alapján 180 milliót bukott, a rendőrségi nyomozás során becsült értékeket alapul véve 163 millióval járt rosszabbul, de ha a Szegedi úti ingatlan egykori vételárát is nézzük, akkor a kar összes vesztesége eléri a 384 milliót. Mindez a rendőrség szerint bár felvetheti a hűtlen kezelés gyanúját, nem feltétlenül minősül annak – írja a hvg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik