Belföld

Blikk: 50 millió forintot loptak el Gattyán Györgytől internetes csalók

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Internetes csalók célkeresztjébe kerültek ismert üzletemberek és cégeik hazánkban, több kísérlet is történt a számlák megcsapolására – írja a Blikk. A portál szerint Gattyán Györgyöt, Magyarország negyedik leggazdagabb emberét ötven millió forinttal károsították meg. A Blikk információi szerint a rendőrség több személy ellen is eljárást folytat, lassan fél éve folyik a nyomozás. A portál információi szerint az eddigi adatok azt mutatják, hogy Gattyán bankkártyájának adatait egy internetes vásárlás során szerezhették meg a bűnözők.

A Blikk úgy tudja, pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás. A bűnszervezet több feltételezett tagját sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt, őrizetbe vételekre is sor került.

Valóban csalás áldozata lett Gattyán György. Részletekről azonban a folyamatban lévő nyomozás sikerességére való tekintettel nem beszélhetünk. Magánemberként és cégcsoportszinten viszont azt tapasztaljuk, hogy megnövekedett a hazai és a nemzetközi csalási kísérletek száma, így mindenkit arra intünk, legyen nagyon óvatos és körültekintő az adatai védelmében

– nyilatkozta a Gattyán által alapított és tulajdonolt Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik