Belföld

Pénzbüntetést kértek egy főnyomozóra hivatali visszaélés miatt

Hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki hivatalos adatokat adott át egy arra nem jogosult embernek.

Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség  szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy pénzbüntetést kértek a bűnösségét beismerő férfire.

A közlemény szerint a férfi kormánytisztviselőként dolgozott főnyomozó beosztásban egy dunántúli nyomozóhatóságnál 2018 év végéig. 2018 őszén bűnüldözési adatokkal is dolgozott, amelyek közül egy nyomozásban kiküldött megkeresésre érkező választ átadott egy olyan embernek, aki arra nem volt jogosult.

Az adatokat megkapó személy egy olyan céget vezetett, ami adószakértőként vállalta a nyomozással érintett kft. adatainak ellenőrzését. A cégvezető így meg nem ismerhető adatokhoz jutott hozzá.

Az adatokat megszerző gazdasági társaság a főnyomozóként dolgozó vádlottat 2019. január 1-jétől adójogászként kívánta alkalmazni.

Az erre vonatkozó megállapodást 2018 októberében írták alá, az adatok jogellenes átadása ezután történt meg. Az adatok átadásával a férfi jogtalan előnyt biztosított későbbi munkaadójának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik