Belföld

Biciklin felejtette a szatyorba csavart másfél millió forintját egy mulatságra menő férfi

police.hu
police.hu

Munka végeztével pattant kerékpárjára egy törteli férfi a napokban, majd egy helyi mulatságra ment, hogy lazítson egy kicsit.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi a többéves megtakarítását, mintegy másfél millió forintot is magával vitte egy nylon zacskóba csomagolva, amit a biciklijére akasztott indulás előtt.

Rég nem látott barátai és a rendezvény forgataga magával ragadta a férfit, megfeledkezett a házi gyártású széfként szolgáló szatyorról: azt a bringán hagyta, s később csak a hűlt helyével szembesült. Nem tudta, elhagyta vagy elvihették, így nem is mert rendőri segítséget kérni.

– közölte a rendőrség.

Pár nappal később az egyenruhásokhoz befutott egy információ, miszerint a bejelentőnek tudomása volt arról,hogy a szatyorba csavart pénzt egy helyi fiatal férfi vitte magával.

A ceglédi rendőrök az információ hallatán indultak tisztázni a történteket, a bűncselekménnyel azonosított 19 éves férfit egy törteli bolt mellett igazoltatták, míg más egységek a pénz gazdájánál házánál tettek látogatást.

A rendőrök keresztkérdéseire a fiatal beismerte a bűnösségét. Elmondta, hogy úgy érezte, rámosolygott a szerencse, és vásárolgatott is egy keveset a pénzből de költött belőle a barátaira és szórakozásra is.

Azt mondta, nagyon bánja tettét és ígéretet tett, arra, hogy visszafizeti a hiányzó összeget megfizeti tulajdonosának. A lefoglalt mintegy 1,3 millió forintot a rendőrök visszaadták a gazdájának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik