Belföld

Zánkán lerobbant egy mozdony, óriási késések a balatoni vonalon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Zánka-Köveskál és Balatonakali-Dörgicse állomások között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert a Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó Kék-Hullám InterCity (19797) mozdonya meghibásodott Zánka-Erzsébettárbor megállóhelyen – közölte a Mávinform.

A meghibásodott mozdony helyett egy másikat küldenek. Hozzátették, a Budapest–Tapolca vonalon jelentősen megnő a menetidő.

Azt is írták, hogy:

  • a Tapolcáról Balatonfüredre 10:44-kor elindult személyvonat (19775) Zánka-Köveskál és Balatonfüred között nem közlekedik, utasai a Kék Hullám InterCity vonattal utazhatnak tovább Balatonfüredig,
  • A Balatonfüredről Tapolcára 12:13-kor induló személyvonat (19774) Balatonfüred és Zánka-Köveskál között nem közlekedik, utasai a Déli pályaudvarról Tapolcára tartó Kék Hullám (19704) IC vonattal utazhatnak Balatonfüredtől.
  • a Déli pályaudvarról 9:05-kor elindult Kék Hullám IC (19792) Balatonfüred és Tapolca között nem közlekedik, utasai a Déli pályaudvarról Tapolcára 11:05-kor elindult Kék Hullám (19704) IC vonattal utazhatnak Balatonfüredtől, mely 13:02-kor indul tovább.

Kaotikus helyzet

A hvg.hu egy olvasó beszámolójára hivatkozva azt írja, kaotikus helyzet alakult ki a 9:05-ös Tapolcára tartó vonaton, ami így csak Balatonfüredig közlekedett. Ott arról tájékoztatták az utasokat, hogy Zánkánál vesztegel egy vonat a síneken, ezért lecsatolják a mozdonyt, hogy elmenjen és elhúzza a veszteglő vontatot valahova, csak ezután haladhatnak tovább. Ahogy az olvasó arról beszámolt, eleinte azt mondták, hogy Dörgicséig közlekedik a jármű, de hogy mikor, az nem derült ki, viszont úgy tűnik, borult több menetrend is, hiszen mostanra már több késést írnak, 30-100 perc között mindkét irányban.

Alternatívát nem tud felkínálni a MÁV, a pályaudvaron káosz alakult ki: „bár volánbuszok vannak, de csak a menetrend szerintiek, azok láthatóan nem győzik a tehermentesítést” – írta az olvasó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik