Belföld

Letöltendőt kértek a tinire, aki csavarhúzóval rabolt ki egy 80 éves nőt Budapesten – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség azzal a fiatallal szemben, aki tavaly szilveszterkor egy csavarhúzóval fenyegetve rabolt ki egy 80 éves nőt Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a fiú 16 éves volt a cselekmény elkövetésekor, és egy ismeretlen társával figyelt fel a VII. kerületben az egészségi állapota miatt nehézkesen és lassan sétáló 80 éves nőre.

Amikor az asszony melléjük ért,a férfi pénzt kért tőle, a nyugdíjas azonban közölte, hogy csak bankkártya van nála, majd továbbsétált. A fiatal követni kezdte az asszonyt, majd a közeli zebrán egy hirtelen mozdulattal ráfogott a nő táskájára és megpróbálta azt kiszakítani a kezéből.

ugyeszseg.hu

A nyugdíjas nő azonban erősen fogta a táskát, amelynek a pántja rá is volt tekerve a karjára, ezért azt a támadó végül nem tudta megszerezni. Ekkor a fiatalkorú támadó egy csavarhúzót nyomott az asszony oldalához, majd benyúlt a táska elején lévő cipzáras zsebbe, és onnan kivette a nő 15 ezret érő mobilját, majd elfutott vele. Társa ezalatt figyeléssel biztosította az elkövetést, majd a telefon megszerzését követően, ő is elmenekült a helyszínről.

A támadó a rablás során a támadáshoz használt csavarhúzót az asszony táskájába ejtette, amit később a nő megtalált. A fú pár nappal később egy forgalmit is lenyúlt egy nyitva hagyott kocsiból, amelyet a későbbiekben el akart adni. A fiút még aznap elfogták a rendőrök, és a lopott okmányt is megtalálták nála.

Az ügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést kért a felfegyverkezve, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolt fiatalra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik