Belföld

Elküldhették a poloskáktól hemzsegő pszichiátriai otthon vezetőjét

Közös megegyezéssel távozott a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye elnevezésű szentgotthárdi pszichiátriai otthon vezetője – írta meg az Index.hu. A lap saját forrására hivatkozva azt közölte Takácsné Hargitai Beáta állítólagos távozásáról, hogy gyakorlatilag elküldték az intézmény éléről. Arról is beszámoltak, hogy jelenleg az otthon műszaki vezetője irányítja az intézményben zajló munkát, amíg nem találják meg a Takácsné Hargitai Beáta utódját.

A lap megkereste a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, hogy erősítsék meg, valóban elküldték-e az intézmény éléről az igazgatót, valamint hogy a leváltásának van-e köze az otthonban kialakult poloskahelyzet nem megfelelő kezeléséhez, de ők egyelőre nem válaszoltak.

Amint azt az Átlátszó.hu által közölt videó nyomán augusztusban megírtuk, a szentgotthárdi elmeszociális otthonban poloskák leptek el egy mentálisan sérült beteget. A felvételen első ránézésre úgy tűnik, mintha kormos lenne az ágynemű, de a fekete szemcsék mozogtak. Nemcsak a paplanon, hanem a lepedőn is temérdek ízeltlábú volt látható. Az Átlátszó.hu forrása szerint a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában több ágyon is hasonló állapotok uralkodtak, és ez már 2018 óta tart.

Az Index beszámolója szerint a videófelvételek nyilvánosságra kerülése előtti napokban megjelentek a telephelyen a fenntartó képviselői, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ munkatársai, akik ellenőrzést tartottak a pszichiátriai betegek otthonában, és több más szükséges lépés mellett azt javasolták, hogy vezessenek be kijárási korlátozást az intézményben a fertőzés megfékezése végett.

 A lap úgy tudja, jelenleg is zajlik a poloskairtás az otthonban a szakemberek által javasolt intézkedési terv alapján.

Az egyik ott dolgozó munkatárs elmondása szerint, amióta megérkezett a segítség a fenntartó és a népegészségügyi hatóság részéről, azóta némileg már javult is a helyzet az otthonban, de sok munka vár még rájuk, hogy sikerüljön felszámolni a problémát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik