Belföld

Beborítják az ágyi poloskák az ápoltat a mentális betegek szentgotthárdi otthonában – videó

Mentálisan sérült beteget lepnek el az ágyi poloskák, erről kapott videót az Átlátszó. A felvételen az látszik, mintha kormos lenne az ágynemű, de a fekete szemcsék mozognak. Nem csak a paplanon, a lepedőn is sokan vannak. A portál forrása szerint a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában, hivatalos nevén a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye épületében lévő több ágyon is hasonló állapotok uralkodnak.

Az Átlátszó informátora szerint 2018 óta ilyen a helyzet. A fertőzés kapcsán azt mondta „ilyen apró fújások vannak, de két-három nap múlva ugyanaz a helyzet áll fel.” Azt is elárulta – neve mellőzését kérve –, hogy

volt olyan, hogy a betegek aláírást gyűjtöttek, lementek az iroda elé, de csak azt a választ kapták, hogy folyamatban van az irtás

Eddig csak ebben az épületben volt probléma, most már a másik épület szintúgy fertőzött. Elhatalmasodott ez a poloskainvázió” – folytatta.

A videóról azt mondta, hiába tartják éjjeli állatnak az ágyi poloskát, azok már nappal is előjönnek. Forrásunk szerint az ápolók próbálnak segíteni, de nincs elég eszközük. Cserélik az ágyneműt, de „mindegy, mit csinálnak, mert függetlenül attól, hogy frissen föltesznek egy lepedőt, vagy huzatot, fél óra múlva megnézi az ember, körülbelül 50-60 darab rovar jelenik meg körülötte. Hiába van porszívózás, takarítás”.

Azt is jelezte, a problémáról a betegek nem is tudnak szólni a hozzátartozóknak, az áldatlan állapotokat nem láthatják kívülállók. Az intézmény látogatási rendjét idézte, mely szerint „a látogatás az intézmény udvarán kialakított helyen, illetve a Látogató fogadó helyiségben történhet”.

A Rábaparti Integrált Szociális Intézmény szűkszavúan annyit írt: „A fertőzés megszüntetése érdekében az intézmény és a fenntartó is megteszi a szükséges intézkedéseket. Az ellátottak látogatása az intézményre vonatkozó látogatási rend szerint biztosított”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik