Belföld

Németh Balázs: Sokan azt kérdezik, hogy akarok-e főpolgármester lenni

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Németh Balázs az atlétikai vébét szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója a Magyar Hírlapnak beszélt arról, hogy milyen tervei vannak azután, hogy pár napja véget ért a világbajnokság.

Németh arról beszélt, hogy a munkát, illetve a terveit illetően úgy volt, hogy „augusztus 27 estig csak az atlétikai vébére koncentrálok, és ezzel ki is pipáltam a választ.”

De az élet mindig egyre bonyolultabb lesz – derült ki Németh következő mondatából, főleg egy befejezett atlétikai világbajnokság után. „28-a reggel óta már macerásabb a válasz, mert nem mondhatom, hogy csak a vébére koncentrálok.”

Érdekes módon sokan azt kérdezik, – és nem tudom, hogy ez honnan jön -, hogy akarok-e főpolgármester lenni.

Hozzáteszi:

Ez tényleg nem tudom, hogy honnan jön, de a közösségi felületeken, emailben, sms-ben ismerősök, ismeretlenek, ezt kérdezik tőlem, és erre csak a válaszom, hogy nem is gondoltam ilyenre, de az biztos, hogy Budapest megérdemelné, hogy megszervezze valaki.

A kormány irányába mélyen elkötelezett Németh Balázs korábban a 24.hu-nak adott interjújában maga is arról beszélt, hogy egy rosszul sikerült vébé a süllyesztőt is jelentheti számára, ha azonban sikeres lesz a világesemény, bízik benne, hogy egyenesen Orbán Viktor mellett fog kikötni.

Kapcsolódó
Németh Balázs: Mit szeretnék? A Karmelita kolostorban dolgozni!
Minden híradó ugyanúgy működik: szerkesztők választásai mentén, az M1 esetében pedig neki nem szerkeszteni és témákat választani, csupán azokat összekötni volt a feladata – mondja Németh Balázs, aki utólag sem illeti kritikával azt a nyolc évet, amíg az állami hírtelevízió egyik arca volt. Szeptember eleje óta a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőcégének vezérigazgatójaként dolgozik, amiről azt gondolja: ha nem sikerül tartani a költségeket, még süllyesztő is lehet a pályáján, ám ha ugródeszkának bizonyul, reméli, hogy a média helyett egyenesen Orbán Viktor mellé repíti majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik