Belföld

Németh Balázs az atlétikai vébé után: Szarnak, bajnak nincs gazdája

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nem akarom senkinek az érdemeit elvitatni, sem mondjuk a stadionépítés elszálló költségeinek a felelősségén osztozni, de ettől még tény: a főváros támogatása nélkül nem lett volna atlétikai vb Budapesten

– olvasható Karácsony Gergely hétfői bejegyzésében, melyben a vasárnap véget ért atlétikai világbajnokság tanulságait sommázta. Budapest főpolgármestere gratulált a szervezőknek, önkénteseknek, kifejtette, hogy a világverseny szerinte igazán jól sikerült, és emlékeztetett arra is, hogy 2019 végén a fővárosi vezetés fontos fejlesztésekért cserébe járult hozzá a vébé megrendezéséhez. Utóbbi kapcsán kifejtette még, hogy „helyes döntés volt, hogy Fővárosi Közgyűlés egyhangú szavazással támogatta az atlétikai verseny megrendezéséhez szükséges megállapodást”, és hogy  igazuk volt akkor is, amikor a legkeményebb eszközökkel szorították rá a kormányt, hogy betartsa ezt a megállapodást.

Egy nappal később Németh Balázs, az atlétikai vébét szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója is posztolt, és bár nem nevezte meg Karácsonyt, a Magyar Nemzet szerint egyértelműen neki üzent a közmédia egykori híradósa, amikor emojiáradat között azt írta:

Honnan tudom, hogy sikeres volt az atlétikai világbajnokság? Például onnan, hogy egyre többen úgy emlékeznek, hogy valójában ők szervezték.

Németh Balázs a posztjában arról is ír, hogy

szarnak, bajnak nincs gazdája, így szól a mondás. És ez természetesen fordítva is igaz! Amint kiderült, hogy a világbajnoksággal nincs baj (sőt…), akkor azonnal megjelennek a »gazdák«.

A vezérigazgató ezután arról ír, hogy az eseményt azok szervezték, akik 40 fokban a beengedő kapunál álltak; tartották a frontot a reptéren; takarították a mosdókat; hónapokon át éjjel-nappal robotoltak, akkor is, amikor még úgy tűnt, hogy nagy a baj (bár nem részletezi, hogy itt konkrétan mire gondolt); akik lesték a sportolók és a szurkolók minden kívánságát. Az ő munkájukat megköszönte Németh a poszt végén.

Németh Balázs korábban a 24.hu-nak adott interjújában maga is arról beszélt, hogy egy rosszul sikerült vébé a süllyesztőt is jelentheti számára, ha azonban sikeres lesz a világesemény, bízik benne, hogy egyenesen Orbán Viktor mellett fog kikötni.

Kapcsolódó
Németh Balázs: Mit szeretnék? A Karmelita kolostorban dolgozni!
Minden híradó ugyanúgy működik: szerkesztők választásai mentén, az M1 esetében pedig neki nem szerkeszteni és témákat választani, csupán azokat összekötni volt a feladata – mondja Németh Balázs, aki utólag sem illeti kritikával azt a nyolc évet, amíg az állami hírtelevízió egyik arca volt. Szeptember eleje óta a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőcégének vezérigazgatójaként dolgozik, amiről azt gondolja: ha nem sikerül tartani a költségeket, még süllyesztő is lehet a pályáján, ám ha ugródeszkának bizonyul, reméli, hogy a média helyett egyenesen Orbán Viktor mellé repíti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik