Belföld

Kővágó Zoltán abszurdnak nevezte a híreszteléseket, amelyek szerint kábítószeres bűncselekményt követett el

A napokban bejárta a magyar sajtót, hogy egy hónapja letartóztatásban van egy olimpiai ezüstérmes magyar sportoló, akit kábítószer-terjesztéssel és birtoklással gyanúsítanak. Bár a hírt elsőként lehozó ugytudjuk.hu nem nevezte meg a sportolót, Kővágó Zoltán, az athéni olimpián ezüstérmes diszkoszvető úgy érezte, hogy reagálnia kell a sajtóban megjelentekre.

Az egykori sportoló abszurdnak és hiteltelennek nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek összekapcsolják bármilyen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel. Mint mondta, soha nem volt ilyen ügye, és soha nem volt előzetes letartóztatásban. „Az elmúlt napokban elkezdtek hívni a barátaim, láttam-e a hírt, hogy egy olimpia ezüstérmes ellen eljárás folyik, és a leírás alapján akár én is lehetnék. Először poénnak tűnt az egész, hiszen én életemben egy szál cigarettát sem szívtam el” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kővágó, aki értetlenül áll a történtek előtt.

 Nem is értem az egészet, soha, semmilyen kábítószerrel kapcsolatos eljárás nem folyt ellenem, ezért el sem tudtam képzelni, kiről lehet szó, hiszen Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében tudomásom szerint én vagyok az egyetlen élő olimpiai érmes sportoló. Arra is gondoltam, hogy vagy tévednek, vagy egy másik érmest fogtak el a megye területén, de mivel a hír teljesen abszurdnak tűnt, sokáig nem is foglalkoztam vele.

– tette hozzá a volt sportoló, hozzátéve, ha ilyen súlyos eset történne a katonaságon belül, akkor gyorsan végigmenne a teljes rendszeren, s az érintettet pedig azonnali hatállyal felfüggesztenék és eljárás alá vonnák. Kővágó ugyanis a Magyar Honvédségnél őrnagyi rangban szolgál.

„Én katona vagyok, teszem a dolgom, de ez kezdett már komolyra fordulni. Fel vagyok háborodva, mert nincs semmilyen ügy, az első cikket viszont már többen is átvették, ezért úgy éreztem, nekem is meg kell nyilvánulnom” – tette hozzá. Kővágó megjegyezte azt is, hogy az ügyben nem neki kell szégyellnie magát, hanem annak, aki elindította ezt, és próbált a semmiből hírt csinálni. – Mert magyarázkodnom viszont nekem kell, ami méltatlan. Ez súlyos rágalmazás, ami bűncselekmény – mondta.

Megkerestük a Legfőbb Ügyészséget, hogy megtudjuk van-e bárhol az országban letartóztatásban olimpiai érmes sportoló kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, és ha igen, akkor mivel gyanúsítják pontosan. Válaszukban azt írták, hogy a megkeresésünkben lévő ügyet nem tudtak azonosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik