Belföld

Egy órán belül két tinit és egy buszsofőrt is bántalmazott egy tomboló férfi Győrben

police.hu
police.hu

Három emberre is rátámadt egy dühöngő férfi tegnap este nyolc után Győr belvárosában. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 22 éves férfi először egy Baross Gábor utcai szórakozóhely mosdójában szólított fel egy 17 éves helyi fiút arra, hogy adjon neki háromezer forintot.

Miután a fiatal ennek nem tett eleget, a követelőző férfi a könyökével, majd az öklével is arcon ütötte, amelynek hatására a megtámadott fiú végül átadta a kért összeget.

Az elkövető ezután távozott a bárból, és a Szabadsajtó utcában minden ok nélkül nekifutásból, hátulról tenyérrel nyakon csapott egy 16 éves győri fiút, majd a felsőtestét leszorítva beletérdelt az arcába. A fiatal a dühöngő férfi szorításából kirántotta magát, így el tudott menekülni a helyszínről. Az ámokfutó vélhetően ettől még nagyobb haragra gerjedt, és dühét egy közeli ház ereszcsatornáján vezette le, amelyet letépett az épület oldaláról.

Itt még nem fejezte be tombolását a férfi, a Hunyadi utcában lévő autóbusz-pályaudvarhoz érve egy parkoló busz oldalát és első szélvédőjét többször is megütötte ököllel, majd a járműben tartózkodó 55 éves sofőrt is zaklatni kezdte. A gépkocsivezető segítségére siető biztonsági őrrel és a sofőrrel is dulakodni kezdett, amelynek során a járművezetőt meglökte, aki megsérült, miután a földre esett, és beütötte a fejét.

– közölte a rendőrség

A biztonsági őr lefogta a feldühödött férfit, akit az időközben odaérő járőrök elfogtak, és előállították a Győri Rendőrkapitányságra.

A 22 éves férfit rablás bűntettével, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntett kísérletével gyanúsították meg. A tettes megtagadta a vallomástételt, és nem adott magyarázatot a tettére. A rendőrség kezdeményezte az ámokfutó letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik