Belföld

Dühös volt a petárdától súlyosan megsérült gyerek miatt, kővel dobálta a fegyverbolt kirakatát – videó

Vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki szilveszter éjjel dühében kővel dobálta meg a helyi fegyverbolt kirakatát.

A Heves Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi azzal kezdte az idei évet, hogy éjfél után megjelent egy gyöngyösi fegyverbolt előtt azért, hogy megrongálja annak a kirakatát.

Egy követ vett magához, amit 17-szer nekidobott az üzlet biztonsági üvegének. Cselekménye következtében a kirakat nem tört be, azonban az megrongálódott, pókhálósra repedt, mellyel a férfi 219 ezres kárt okozott. A férfi cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A férfi tettét az váltotta ki, hogy az esti híradásokban látta, amint a szilveszteri petárdázások során egy – számára teljesen ismeretlen – kiskorú súlyos sérülést szenvedett. Emiatti haragjában a helyi fegyverbolton akart bosszút állni, mivel tudta azt, hogy ott is árulnak petárdát.

– közölte az ügyészség.

A járási ügyészség pénzbüntetést kért a garázdaság vétségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolt felbőszült férfire.

Olvasói sztorik